web-hosting

Πώς να βρείτε το τέλειο domain name

Για όποιον θέλει να δημιουργήσει ένα site, ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε, πέρα από το web hosting είναι να κατοχυρώσετε το domain name. Ωστόσο, για να γίνει σύγχυση, ο σωστός όρος για αυτό δεν είναι «όνομα ιστότοπου» αλλά «όνομα τομέα» και αντί να τον αγοράσετε, μπορείτε μόνο να καταχωρίσετε το δικαίωμα χρήσης του.

Τούτου λεχθέντος, η επιλογή του σωστού ονόματος τομέα είναι σημαντική, τόσο για την επωνυμία σας όσο και για να βοηθήσετε τον ιστότοπό σας να βρεθεί στο διαδίκτυο. Εδώ, θα σας καθοδηγήσουμε στη διαδικασία εύρεσης του σωστού ονόματος και θα σας δείξουμε πώς να το καταχωρήσετε.

Domain names και επεκτάσεις

Με παρόμοιο τρόπο με τους ανθρώπους, οι ιστότοποι έχουν δύο διακριτά στοιχεία στα ονόματά τους. το πρώτο έρχεται πριν από την τελεία, το δεύτερο το ακολουθεί. Πριν από την κουκκίδα είναι το όνομα που επιλέγετε για τον ιστότοπό σας και, όπως ακριβώς το όνομα ενός ατόμου, έχετε ελεύθερη κυριαρχία σε αυτό που μπορείτε να το αποκαλέσετε – αν και υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί.

Το δεύτερο μέρος είναι γνωστό ως επέκταση τομέα και εδώ οι επιλογές σας είναι πολύ πιο περιορισμένες, αν και η επιλογή έχει διευρυνθεί τα τελευταία χρόνια. Ο λόγος που η επιλογή είναι μικρή είναι ότι η λειτουργία μιας επέκτασης ονόματος τομέα είναι να ταξινομεί τους ιστότοπους με βάση τον τύπο, την τοποθεσία τους ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, και τα δύο.

Για παράδειγμα, το .com υποτίθεται ότι είναι για επιχειρήσεις και το .org για μη επιχειρηματικούς οργανισμούς.

Παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη

Η επωνυμία και η αναζήτηση είναι και τα δύο βασικά ζητήματα κατά την επιλογή μιας επέκτασης ονόματος τομέα. Για παράδειγμα, το yourbiz.cafe μπορεί να είναι ιδανικό για την επωνυμία σας, αλλά το yourbiz.co.uk μπορεί να βοηθήσει περισσότερα άτομα να σας βρουν. Θα χρειαστεί να σταθμίσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός πριν πάρετε μια απόφαση.

Προς το παρόν, η εξοικείωση με τις πιο καθιερωμένες επεκτάσεις τομέα (.com, .co.uk, κ.λπ.) σημαίνει ότι ορισμένα άτομα ενδέχεται να τις εμπιστεύονται περισσότερο, ωστόσο, αυτό είναι πιθανό να αλλάξει καθώς τα νεότερα ονόματα γίνονται πιο γνωστά. Οι νεότερες επεκτάσεις σίγουρα βοηθούν στην επωνυμία και στο να δείξουμε στους ανθρώπους τι είδους επιχείρηση είστε ή πού βρίσκεστε.

Ένας άλλος παράγοντας είναι ότι δύο ονόματα τομέα δεν επιτρέπεται να είναι πανομοιότυπα. Αυτό μερικές φορές μπορεί να σημαίνει ότι το όνομα τομέα που πραγματικά θέλετε είναι ήδη εγγεγραμμένο σε άλλον οργανισμό. Εάν συμβεί αυτό, θα χρειαστεί να επιλέξετε διαφορετικό όνομα ή επέκταση. Μερικές φορές αυτό μπορεί να γίνει προσθέτοντας μια λέξη στο όνομα τομέα.

Για παράδειγμα, εάν το mybiz.com ήταν ήδη εγγεγραμμένο, μπορείτε να επιλέξετε mybizleeds.com ή ακόμα και mybiz.co.uk. Όταν επιλέγετε ένα όνομα τομέα που είναι παρόμοιο με αυτό κάποιου άλλου, πρέπει να εξετάσετε εάν οι χρήστες του Διαδικτύου μπορεί να μπερδευτούν σχετικά με τον ιστότοπο που πρέπει να επισκεφτούν.

Η επωνυμία και η αναζήτηση είναι επίσης σημαντικές όταν πρόκειται να αποφασίσετε για το όνομα που θέλετε πριν από την τελεία. Υπάρχει μια τάση τα τελευταία χρόνια να χρησιμοποιούνται λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με την αναζήτηση σε ονόματα τομέα με την ελπίδα ότι θα τους κάνει να κατατάσσονται καλύτερα για συγκεκριμένες αναζητήσεις.

Αυτός είναι ο λόγος που μπορεί να δείτε τομείς όπως accountantsliverpool.co.uk ή builders-norwich.com. Και πάλι, πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά εάν χρησιμοποιείτε αυτές τις ονομασίες, τηρείτε το όνομα της επωνυμίας σας ή χρησιμοποιείτε συνδυασμό και των δύο.

Η επιλογή ενός ονόματος τομέα που είναι σύντομο, αξέχαστο και εύκολο στην ορθογραφία είναι επίσης κάτι που πρέπει να ληφθεί υπόψη. Παρόλο που η ανάγκη πληκτρολόγησης μιας πλήρους διεύθυνσης ιστού στη γραμμή αναζήτησης ενός προγράμματος περιήγησης είναι σπάνια, οι μηχανές αναζήτησης πρέπει να καταλάβουν τι ψάχνει ο χρήστης και ο ερευνητής πρέπει να είναι σε θέση να εντοπίστε τον ιστότοπό σας από τα αποτελέσματα που εμφανίζονται. Όσο πιο εύκολο είναι για αυτούς να το κάνουν αυτό. ο μεγαλύτερος αριθμός επισκεπτών θα κάνει κλικ στον ιστότοπό σας.

Καταχώρηση domain name

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι κανείς δεν επιτρέπεται να κατέχει ένα όνομα τομέα. Αυτό για το οποίο στην πραγματικότητα πληρώνετε είναι το δικαίωμα χρήσης και η εγγραφή διαρκεί συνήθως για ένα ή δύο χρόνια.

Στο τέλος της περιόδου εγγραφής σας, έχετε το δικαίωμα να την ανανεώσετε για ένα ή δύο χρόνια και μπορείτε να το κάνετε αυτό στο διηνεκές. Ωστόσο, εάν αφήσετε την εγγραφή σας να λήξει και δεν την ανανεώσετε, η ICANN, η Internet Corporation for Assigned Names and Numbers, θα την καταστήσει διαθέσιμη σε άλλο άτομο ή οργανισμό για εγγραφή.

Καθώς οι ιστότοποι αυξάνονται σε δημοτικότητα και προσελκύουν περισσότερους επισκέπτες, γίνονται πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία για μια επιχείρηση. Εάν έχετε έναν επιτυχημένο ιστότοπο και αφήσετε την εγγραφή σας να λήξει, όποιος τον εγγράψει στη συνέχεια είναι πιθανό να κερδίσει από όλη τη σκληρή δουλειά που έχετε καταβάλει.

Εάν στη συνέχεια πρέπει να ξεκινήσετε από την αρχή με έναν νέο τομέα, μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να ανακτήσετε τον αριθμό επισκεπτών που έχετε χάσει. Οι περισσότεροι οικοδεσπότες, για αυτόν τον λόγο, σας επιτρέπουν να ανανεώνετε αυτόματα την εγγραφή σας. Εάν δεν τη χρειάζεστε πλέον, μπορείτε να πουλήσετε την εγγραφή σε άλλη εταιρεία αντί να την αφήσετε απλώς να λήξει.

Δείτε περισσότερα για το web hosting:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.