Συνεργασία Dell-Orange για το μετασχηματισμό των τηλεπικοινωνιακών υποδομών


H Dell Technologies και η Orange ανακοίνωσαν την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας για την ανάπτυξη νέας πλατφόρμας για φορητότητα λύσεων cloud στην ψηφιακή οικονομία.

 

Πιο αναλυτικά, η Dell Technologies και η Orange, ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και Internet με 264 εκατομμύρια πελάτες σε όλον τον κόσμο, ήρθαν σε συμφωνία για την από κοινού ανάπτυξη βασικών τεχνολογιών για κατανεμημένες αρχιτεκτονικές cloud, στοχεύοντας σε χρηστικές εφαρμογές edge σε πραγματικό χρόνο, αλλά και σε νέες ευκαιρίες για υπηρεσίες που θα δημιουργηθούν χάρη στην τεχνολογία 5G. 

 

Ξεδιπλώνοντας την πλήρη δυναμική της καινοτομίας στο edge computing και στα δίκτυα 5G

 

Tα δίκτυα απαιτούν μια νέα γενιά από πλατφόρμες, οι οποίες θα υποστηρίξουν ένα πλούσιο σύνολο εφαρμογών edge computing σχεδόν πραγματικού χρόνου, αλλά και υπηρεσιών Internet of Things – IoT. Οι εταιρείες θα συνεργαστούν με στόχο την κάλυψη των απαιτήσεων για νέες κατανεμημένες αρχιτεκτονικές δικτύων 5G, που θα συνδυάζουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά του cloud και της φορητότητας. Αυτές οι κατανεμημένες αρχιτεκτονικές θα παρέχουν μια κοινή βάση hardware αποτελούμενη από αυτοματοποιημένες, software-defined υποδομές, εκτεινόμενες από τις τοπικές εγκαταστάσεις στα ασύρματα δίκτυα τηλεφωνίας, και μέχρι τον πυρήνα, με στόχο την επιτάχυνση της καινοτομίας και της παροχής υπηρεσιών. 

 

Οι νέες πλατφόρμες φορητότητας θα πρέπει να οικοδομηθούν πάνω σε μια αξιόπιστη αλυσίδα εφοδιασμού, παρέχοντας ένα καινοτομικό οικοσύστημα λύσεων, που θα εκπληρώσει τις υποσχέσεις της τεχνολογίας 5G. Θα χρησιμοποιούν δικτυακή τηλεμετρία, για να τροφοδοτούν συστήματα έξυπνης αυτοματοποίησης και να εξυπηρετούν υπηρεσίες ενορχήστρωσης, αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη για να εξασφαλίσουν σταθερά επίπεδα υπηρεσιών και πληροφοριών σε όλο το εύρος των κατανεμημένων περιβαλλόντων. Εν ολίγοις, όλα τα στρώματα του δικτύου θα είναι ορατά στα συστήματα διαχείρισης, και αυτά τα συστήματα διαχείρισης θα εξασφαλίζουν, αυτομάτως, τόσο την αποδοτικότητα των δικτυακών λειτουργιών, όσο και το υψηλό επίπεδο της εμπειρίας των χρηστών.

 

Αυτές οι τεχνολογίες είναι οι ίδιες με εκείνες που έχουν οδηγήσει στην πραγματοποίηση, τόσο των data centers επιπέδου enterprise, όσο και των υποδομών δημόσιων cloud. Τα δίκτυα 5G επεκτείνουν αυτές τις απαιτήσεις cloud και υποδομών ΙΤ, πέρα από το hardware ορισμένης λειτουργικότητας, με στόχο την παροχή περισσότερο δυναμικών και ευέλικτων λύσεων στα υπολογιστικά συστήματα στα άκρα των δικτύων. Για να αξιοποιηθούν οι νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες που θα δημιουργηθούν χάρη στην τεχνολογία 5G, οι πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών χρειάζονται ανοικτές και τυποποιημένες αρχιτεκτονικές, σε συνδυασμό με δικτύωση software-defined networking (software defined networking – SDN), εικονικοποίηση (virtualization) των δικτυακών λειτουργιών (networking functions virtualization – NFV), εγγενείς εφαρμογές cloud, και υπολογιστικά συστήματα για τα άκρα του δικτύου (multi-access edge computing – MEC).

 

Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία τους, η Dell Technologies και η Orange θα συνεργαστούν πάνω στον προσδιορισμό και ανάπτυξη:

 

Τεχνολογιών edge σε περιπτώσεις όπως, επιχειρηματικά μοντέλα και μοντέλα proof of concepts.

Συνεργασίες για αξιοποίηση ανοικτού κώδικα για το οικοσύστημα λύσεων στα άκρα των δικτύων (edge).

Προσδιορισμός και επικύρωση επιταχυντών υποδομών, όπως FPGAs, GPUs, και SmartNICs, για εφαρμογές edge, μεταξύ των οποίων Cloud/Virtual RAN (CRAN/vRAN), MEC, και πραγματικού χρόνου, διαδραστικές και απαιτητικές σχετικά με την καθυστέρηση (latency), εφαρμογές.

Software βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση, για την υποστήριξη απομακρυσμένης αυτοματοποίησης συστημάτων πολλαπλών τεχνολογιών και ετερογενών τύπων edge σε εικονικές μηχανές, περιεκτικά συστήματα (containers), και εφαρμογές σε hardware μορφής bare metal.

Πλατφόρμες υποδομών edge για την υποστήριξη των απαιτήσεων των τηλε πικοινωνιακών παρόχων, όσον αφορά το περιβάλλον, το χώρο, τις λειτουργικές υπηρεσίες και τον αυτοματισμό.

 

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.